PROMAJNA - APARTMANI TOPIĆ

APARTMANI TOPIĆ

Dobro došli na susret Sunca i mora, na izvor života, na mjesto opuštanja. Promajna je dobila ime upravo prema Suncu koje se najljepšim izlascima radosno promalja iznad planine Biokovo i slobodno rasprostire svoje zrake prema moru.

Čisti zrak, kojega blagi povjetarac dodatno obogaćuje kisikom, spušta se s planine preko zelenila borova, maslina i vinograda, sve do bijeloga žala pitome promajske uvale i miješa s mirisom kristalno bistroga mora. Vrijedni i gostoljubivi domaćini pretvorili su nekadašnje ribarsko naselje u jedan od najsjajnijih turističkih bisera Dalmacije, u koji mnogi dolaze odmoriti se i obnoviti svoje zdravlje i životnu snagu.

Ime Promajna pojavljuje se prvi put 1674. godine, ali veliki broj arheoloških nalaza (keramika, amfore, novčići, tegule itd.) govore o životu na ovim prostorima već u II stoljeću prije Krista. Počeci turizma vežu se za izgradnju obližnjeg Dječijeg Sela, lječilišta bolesti dišnoga sustava.

PROMAJNA

Zadnjih 10 godina Promajna je dobila nekoliko priznanja kao jedno od najuređenijih malih turističkih mjesta na Jadranu.

Promajna je uistinu jedan mali biser Makarske Rivijere, mirna, tiha, sa kristalno čistim i toplim morem, očuvanim okolišom, idealna je za dobar i nezaboravan odmor. Svila se uz lijepu plažu, među maslinama i okružena borovom šumom. Središtem Promajne dominira zvonik i prostrana crkva Svih Svetih, sagrađena 1999. godine. Danas je to lijepo uređeno mjesto koje ima sve osnovne sadržaje potrebne turistima (pošta, dućani, turističke agencije, mjenjačnice), a u mjesnim restoranima nude se gastronomski specijaliteti dalmatinske i međunarodne kuhinje. Jadranskom magistralom i šetnicom uz more povezana je sa Makarskom (6 km) i Baškom Vodom (4 km).

Dragi gosti, dobro došli u Promajnu.